Ferma Frâncești, partener Fermier în țara mea. Mai multe despre Fermier în țara mea aici
Ferma Frâncești, partener Fermier în țara mea. Mai multe despre Fermier în țara mea aici

Investirea în echipamente

Societatea a investit în echipamente și mașini agricole peste 2 milioane de euro și este în continuă expansiune în ceea ce privește achiziția  de terenuri. În anul 2016, pentru a susține obiectivele de business și pentru a oferi un suport real în transformarea proceselor interne din cadrul companiei pentru managementul resurselor companiilor, a fost implementat un nou plan de producție care permite o verificare amănunțită a costurilor și productivității la nivelul solei. 

Prin Programul Operational Regional 2014-2020, Ferma Frâncești a demarat proiectul Diversificarea activității societății S.C. FERMA FRÂNCEȘTI S.R.L. prin achiziția de active corporale și necorporale pentru dotarea unei fabrici de producție peleți”, proiect în valoare de 8.225.262,48 RON, ce vizează Axa prioritară: 2 –  „Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”.

În viitorul apropiat, compania și-a propus să inițieze încă două proiecte de investiții ce presupun dotarea cu o stație de selectare și tratare a semințelor, proiect în valoare de 200.000 de euro și construirea unor silozuri de cereale cu o capacitate de 10.000 t.

Obiective specifice

Active pentru producția de peleți

Dotarea unei unități noi cu active corporale și necorporale pentru producția de peleți pentru foc și pentru așternutul animalelor, activitate conform codului CAEN 1629 – Fabricarea altor produse din lemn; fabricarea articolelor din plută, paie și din alte materiale vegetale împletite.

Produse noi

Introducerea a 2 produse noi ca urmare a inovării și diversificării proceselor în cadrul societății cu ajutorul noului flux tehnologic.

Egalitate de șanse

Asigurarea egalității de șanse prin angajarea unei persoane din categorii defavorizate în perioada de implementare a proiectului și creșterea eficienței energetice prin achiziționarea instalațiilor care folosesc surse de energie regenerabilă.